UÇAKLI - TRABZON, GÜMÜŞHANE, BAYBURT TURU 12-15 AĞUSTOS

2600.00 TL

 

 

IÇAKLI

TUR PROGRAMI 
TRABZON
GÜMÜŞHANE
BAYBURT

Trabzon, Maçka, Coşandere, Fosiya Mezrası, Kırantaş Köyü, Coşandere Vadisi, Kuştul Manastırı, Şorneşa Mezrası, Şimşirli Vadisi, Taşköprü Yaylası, Sumela Manastırı, Uzungöl, Salimodi Yaylası, Selboğazı Yaylası, Gofragol Yaylası, Saveriksa Yaylası, Lagana Mezrası, Santa Harabeleri, Bayburt, Çımağıl Mağarası, Baksı Müzesi, Gümüşhane, Eski Gümüşhane, Karaca Mağarası, Krom Vadisi

BU TURUMUZA TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN KATILABİLİRSİNİZ.
BU TURUMUZ KATILIMCI SAYISI 14 KİŞİ İLE SINIRLI BUTİK BİR TURDUR.
UÇAK BİLETİNİZİ HEMEN ALIN KARLI ÇIKIN !
BU TURDA SİZDEN "EKSTRA TUR BEDELİ" ADI ALTINDA HİÇ BİR ÜCRET TOPLANMAZ.

KISACA TURUMUZ
Hangi ilde yaşadığınız önemli değil.
Trabzon ve Gümüşhane  illerinde Pontos'lardan kalma manastırları, kiliseleri, evleri, çeşmeleri gezmek, Karaca  Mağarası,  ilk kez tur düzenlenecek olan Çımağıl Mağarası'nın eşsiz sarkıt ve dikitlerini görerek yaşamak,  Santa Harabeleri'nde terk edilmiş köylerin hüznünü yaşamak,   bir köyde kurulan müzeyi  ziyaret etmek, içinde 34 kilise, 33 şapel ve 2 de manastırın bulunduğu, bir zamanlar içinde 6-25 bin arasında değişen nüfusu ile Kromni Vadisi'ni dolaşmak ve en önemlisi Karadeniz'in kendine has dokusunda bir hafta geçirmek istiyorsanız bu tur tam size göre.
Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt'un gizli kalmış güzelliklerini, kültürel mirasını, doğasını yaşatmak istedik sizlere.
Gümüşhane, Kromni Vadisi, Santa harabeleri ve şimdi de Bayburt  Çımağıl Mağarası'na İLK KEZ TUR DÜZENLEMENİN, buraları turizme kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz.
Turgay Bostan'ın yazdığı "SON KRİFOS" ve  Yusuf KURÇENLİ'nin " YÜREĞİNE SOR" filmleri bölgede yaşananları anlatmaktadır.
Hala kesin geçiş güzergahı tartışılmasına rağmen, Ksenophon'un yazdığı " ANABASİS (ONBİNLERİN DÖNÜŞÜ) " kitabında anlatılan olayların bir kısmı da gezeceğimiz bölgelerde geçmiştir.
Turumuz Trabzon'dan başlıyor ve Trabzon'da sona eriyor.
Siz Trabzon'a ulaştığınızda rehberimiz sizleri Trabzon Havalimanı iç hatlar terminali çıkışında bekliyor olacak.

1.GÜN:TRABZON, MAÇKA, FOSİYA, LARHAN DERESİ,
Sabah saat 09.00 da Trabzon Otobüs Terminali'nde,  10.30 'da Trabzon Havalimanı'nda buluşma ve Coşandere’ye hareket ediyoruz. Öğle yemeğine kadar serbest zaman. Öğle yemeğinden sonra  odaların müsait olması halinde  otele  yerleşiyoruz .  Daha sonra minibüsle KIRANTAŞ ve AKARSU Köyleri üzerinden FOSİYA Mezrası'na çıkıyoruz. Orman , çiçek ve sislerin süslediği mezrada fotoğraf molası verip bir süre  dinleniyoruz.Daha sonra orman içi muhteşem bir patikada, bazen Coşandere Vadisi'ni bazen de Larhan Deresi'ni üstten izleyerek Coşandere Tesisleri'ne iniyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Coşandere'deki  otelimizde.  Yemekte; karalahana çorbası, mısır çorbası,   kaygana, tereyağında alabalık, kuymak veya ızgaralar var, sonrasında ise elbette sütlaç .
2.GÜN:SORNEŞA YAYLASI, KUŞTUL MANASTIRI, ŞİMŞİRLİ VADİSİ
Kahvaltı Sonrası Maçka üzerinden BAKIRCILAR Köyü’ne hareket ediyoruz. Burada bulunan ormanlık alanda araçlarımızdan inip, orman içi yoldan KONAKLAR Köyü’ne kadar yaklaşık iki saatlik yürüyüş yapıyoruz. Konaklar Köyü'nden araçlarımıza binerek, ŞORNEŞA Mezrası'na çıkıyoruz. Burada ekibimizle birlikte öğle yemeğini hazırlayıp yedikten sonra KUŞTUL Manastırı'na hareket ediyoruz. Şorneşa Zirvesi'nden Kuştul Manastırı'na yürüyüş yapıp, Şimşirli Vadisi'ne iniyoruz. Dileyenlere vadi boyunca bir süre daha yürüyüp aracımızla otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Coşandere'deki otelimizde.
3.GÜN: UZUNGÖL, SALİMODİ YAYLASI
Kahvaltı sonrası UZUNGÖL'e hareket ediyoruz. Uzungöl etrafında gezdikten sonra Salimodi Yaylası'na çıkıyoruz. Ekibimizin belirlemiş olduğu bir yerde öğle yemeğimizi piknik olarak alıyoruz. Daha sonra üstten Uzungöl'ü seyrederek 2 saatlik kolay bir yürüyüş yapıyoruz.  Yürüyüş sonrası aracımızla buluşup otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Coşandere'deki otelimizde.

4.GÜN: SELOĞAZI YAYLASI, GOFRAGOL YAYLASI, SAVERİKSA YAYLASI, LAGANA

Kahvaltıdan sonra Coşandere Vadisi üzerinden  SELBOĞAZI Yaylası'na ulaşıyoruz. "Anabasis" te adı geçen  ve "Theches" tepesi olduğu tahmin edilen yerden itibaren  yürüyüşümüze başlıyoruz.  Sumela Manastırı'nı kuşbakışı görecek tepelerden yaklaşık 1.5 saatlik yürüyüş sonrası öğle yemeği molası. Yemek yiyeceğimiz nokta Sumela Manastırı'nın tam karşısı. Yemeğimiz hazırlanırken sizler de bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.  Yemekten sonra GOFRAGOL Yaylası'nda bulunan yayla tesisinde çay için mola veriyoruz. Moladan sonra SAVERİKSA Yaylası üzerindeki muhteşem patikada yürüyüşümüze devam ediyoruz. Üç saatlik yürüyüş sonrası LAGANA Mezrası'na varıyoruz. Burada bulunan tesiste dinlendikten sonra araçlarımızla Coşandere’ye hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Coşandere'deki otelimizde.
 

5.GÜN: SUMELA MANASTIRI, SANTA HARABELERİ, BAYBURT
Kahvaltı sonrası Coşandere Vadisi'ni izleyerek SÜMELA MANASTIRI’na çıkıyoruz. Manastırı gezip, SARITAŞ Yaylası'na geçiyoruz. Burada bulunan tesiste çay ve ihtiyaç molası verdikten sonra SANTA HARABELERİ’ne hareket ediyoruz. SANTA Harabelerini ziyaret ettikten sonra derenin kenarında öğle yemeğimizi yiyip, aracımızla Bayburt'a hareket ediyoruz. Giderken yapımı yılan hikayesine dönen Bayburt, Dağbaşı, Araklı yolunu kullanacağız. Bayburt'ta; Bayburt Kalesi, Bayburt Ulu Cami, Saat Kulesi, Kavalar Evi, Zahit Efendi Camisi'nin gezilmesinden sonra otelimize yerleşme . Akşam yemeği ve konaklama Bayburt'taki otelimizde
 

6.GÜN:BAYBURT, ÇIMAĞIL MAĞARASI, GÜMÜŞHANE

Sabah erken saatte kahvaltımızı aldıktan sonra  Çımağıl Mağarası'na gidiyoruz. Ancak 884 m. uzunluğundaki bölümü incelenebilen Çımağıl Mağarası 11 bölümden oluşmakta ve tavan yüksekliği yer yer 30 metreyi  bulmaktadır. Mağarada küçük su birikintileri, sarkıt dikitleri,org desenli duvarlar, mağara incileri, mağara çiçekleri, traverten basamakları, fil kulakları, bulunmakta ve doğal yapısıyla gerçekten görülmeye değer manzaralar oluşturmaktadır. Daha sonra Bayburt'a geri dönüp öğle yemeğimizi yiyoruz.  Daha sonra Baksı Müzesi'ni gezmeye gideceğiz. Dönüşte Korgan Köprüsü ve Aydıntepe  Yeraltı Şehri'ni gezip Gümüşhane'ye geçiyoruz. Gümüşhane'de Eski Gümüşhane (Süleymaniye Mahallesi) 'yi gezip otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Gümüşhane'deki otelimizde. Akşam yürüyerek Gümüşhane konaklarını gezeceğiz.
7.GÜN:KROMNİ VADİSİ, KARACA MAĞARASI, TRABZON
Kahvaltı sonrası Karaca Mağarası'nı gezip Kromni Vadisi'ne çıkıyoruz. Vadide 34 kilise, 33 şapel ve 2 de manastır bulunuyor. Kilise ve manastırların büyük bir çoğunluğu ev yapmak veya hazine aramak isteyenlerce tahrip edilmiş. Çok az kısmı ise zamana direnmeye devam ediyor.  Yol boyunca yükseldikçe tepelerde kilise kalıntıları göze çarpıyor. Bu kiliselerden bazılarının 300 yıldan eski olduğu söyleniyor. Tüm yapılar birbirini görecek şekilde inşa edilmiş. Eski adı Alikinos olan köy nasılsa taş tahribatından kurtulmayı başarmış. Burada geleneksel Rum evlerini bozulmamış halde görmek mümkün, Osmanlı zamanında işletilen madenlerde çalışanların kurduğu İmera (Olucak) Köyü'nde bulunan İmera Manastırı bölgenin en önemli yapısı, Kostakis Konağı, henüz sapasağlam ayakta duran Kızlar Manastırı’nın kilisesi ve terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş evlerin görüntüsü karşısında duygulanmamak mümkün değil.
Antik Çağ'dan 19. yüzyıla kadar önemli bir ticari yol geçidi ve maden sahası olan Krom bölgesinin 1600 ile 1900'lü yıllar arasında 6 bin ile 25 bin nüfusu barındırırken, bu nüfusun günümüzde çoğunluğu yaşlılardan oluşan 1288 kişiye düşmüştür.

Kromni gezimizin ardından dönüş yolculuğuna başlıyoruz.  Sizleri Trabzon Havalimanı ve otobüs terminalinden yolcu ediyoruz.


Not: Hava veya yol şartlarına göre rehberimiz programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.


HİZMET BEDELİ VE KAPSAMI

-Daha önceden alınmış kullanım süresi geçerli olan "müzekart" sahipleri ile “Müze ve Ören yerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge”gereği müze ve ören yerlerine ücretsiz girebileceklere 8 TL indirim uygulanır.
-Müzekart, müze ve ören yerlerinde ayrıca ücretlendirilen bölümler hariç olmak üzere tüm müze ve ören yerlerinde bir yıl boyunca geçerli olup yalnızca Türk vatandaşları tarafından kullanılabilir.
-Yanlış kimlik beyanından doğabilecek her türlü maddi ve manevi yükümlülük katılımcılara aittir.
-Kullanılmayan hizmetlerin sonradan iadesi mümkün değildir.
-Tempo Tur’un yurt içi turlarında ekstra tur yoktur. Gidilecek bölgede görülmesi gereken yerler zaten programa dahil edilmiştir. 

“MÜZE VE ÖREN YERLERİNE GİRİŞLERDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ YÖNERGE “ İÇİN TIKLAYINIZ.

Ulaşım

TUR VIP OTOBÜS veya MİNİBÜSLE YAPILACAKTIR.

Ücrete Dahil Olanlar

Trabzon'dan başlayarak tekrar Trabzon'a dönünceye kadar tüm ulaşımlar, Otel'de konaklama (6), Kahvaltı(6), öğle yemekleri (7), akşam yemekleri (6), SEYAHAT GÜVENCE SİGORTA POLİÇESİ, , rehberlik ve KDV

Ücrete Dahil Olmayanlar

ÇANTANIZDA OLMASI GEREKENLER

Daha önce mutlaka giyilmiş bileklikli, sert tabanlı rahat bir yürüyüş botu. 

Yağmurluk , aslında olanağınız varsa panço tercih etmenizi öneriyoruz. 

Kolay giyilip çıkarılabilen rahat pamuklu giysiler, tozluk, zaman zaman serin olabileceği düşünülerek kazak, anorak, polar(alt-üst) giysi, baton, küçük bir sırt çantası, terlik, alın lambası veya el feneri, bere, şapka, eldiven, yedek giysi ve çamaşır, yedek çorap, koruyucu krem, fotoğraf makinesi, pil, yedek film, yedek hafıza kartı ve şarj aleti, anti bakteriyel jel.

Diğer Bilgiler

ULAŞIM VE BULUŞMA

BURSA-İSTANBUL-TRABZON-İSTANBUL-BURSA

Sabiha Gökçen Havalimanı-Trabzon saat 06.40 uçuşları en mantıklı seçenekler. 

Dönüş için 20.05 TRabzon- İstanbul

YEMEK
Karadeniz'e gelen her insan yemek konusunda büyük bir beklenti içine girmektedir. Biz de mümkün olduğunca sizlere yöresel yemeklerden tattırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle akşam yemeklerinde bu isteğinizi karşılamaya çalışıyoruz.
Kahvaltılarda yöresel tereyağı ve peynir, zeytin, bal veya reçel, domates, salatalık her zaman bulabileceğiniz yiyecekler. Zaman zaman buna muhlama da ekleniyor. Hemşin, Çamlıhemşin bölgesinde muhlama yemeden dönülmez. Seveni çok, ama kimine de hitap etmediğini gördük.
Karadeniz'de yemeklerde genellikle tereyağı kullanıldığını da unutmayınız.
Öğle yemeklerinde kumanya vermek zorunda kalıyoruz. Yürüdüğümüz yerlerde herhangi bir tesis olmadığından ton balığı, domates, salatalık, peynir, ekmek, meyve suyu veya ekmek arası et, tavuk verebilmekteyiz. Ancak denk gelen günlerde zaman zaman mangal keyfi yaptığımız da oluyor.


DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER
Turlarımızda risk en aza indirilmiştir. Ama hiç risk olmadığını da söyleyemeyiz.
Her hangi bir hastalığınız varsa rehberimizi önceden uyarınız. Sürekli kullandığınız ilaçları tur süresince yetecek kadar yanınızda bulundurunuz.
Yürüyüş içeren turlarda rehberimizin uyarılarını dikkate alınız ve kendi başınıza hareket etmeyiniz.


PROGRAM DEĞİŞİKLİĞİ
Hava ve yol koşullarına göre rehber programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Biz çok zorunlu olmadıkça programımızı aynen uyguluyoruz. Ancak aşırı yağış, heyelan gibi nedenlerden dolayı bir değişiklik söz konusu olursa rehberlerimizin ikinci, hatta üçüncü planları mutlaka vardır.


HAVA KOŞULLARI
Yağmur ve sis olma olasılığı her zaman var. Zaman zaman soğuk olabileceği göz önüne alınarak malzeme getirilmelidir.
 

 

 

 

 

 

 

Hizmetlerimizden Faydalanmak İçin Online Randevu Alabilirsiniz!

6698 sayılı KVKK ve GDPR uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizle ilgili mevzutlara uygun olarak kullanılan çerezler için, Veri ve Çerez Politikasını ziyaret edebilirsiniz.